Wednesday, December 28, 2011

İlk Yazım





Eveet. İlk yazım.

Kolay olmadı. Ama ne yapmıyoruz? Mükemmeliyetçi olmuyoruz ve yazmaya başlıyoruz. Burada olma sebebim rahatlamak açıkçası :-).Tabiki bir de belki yazdıklarım insanlara feyiz de verebilir. Mesela karımın yazıları http://visnecekirdegi.blogspot.com/  bana ışık tuttu beni de yazmaya teşvik etti diyebilirim, iyi ki paylaşmış.

2011 benim ve ailem için aslında bir dönüm noktasıydı. Benim 40 yaşına girdiğim sene. Aslında benim için hediye bir yıl. Daha önce halı altına süpürdüğüm tüm hayaletlerimle yüzleşmek durumunda kaldım. Ben kaçtıkça üstüme üstüme geldiler.

Bizi biz yapan pek çok şeyin aslında rüya olduğunu anlamak kadar öğretici bir şey yok. Bunu anlamak için 40 sene geçmesi gerekmiş. Bu da iyi! Hiç anlamayabilirdim de:-) Geçen sene şöyle sağlam bir sarsıntıdan sonra(bunu sonra anlatacağım), Allahım ne oldu bana nasıl böyle oldum derken, ardı ardına; yol göstericiler, spiritüel öğretmenler ve mükemmel insanlar sıralandı bana yardım için. Tek yaptığım yardım istemekti ve fazlasıyla geldi. Karanlık tarafıma ışık gelmeye başladı.

Ben bu seneye kadar bir çok insan gibi kendimi koşullu kabul ediyor, koşullu seviyordum. Hala da bu anı yüzde yüz kabul edebildiğimi, kendimi koşulsuz sevebildiğimi söyleyemiyorum. Ama bunun farkındayım en azından.
Daha önce bunun farkında değildim ve tepkisel davranışlarla durumları örtbas etmeye çalışıyordum.
İşte benim yolculuğum buradaki farkındalığım ile beraber, değişik bir meydan okumaya dönmüş durumda.
Zihin denen şey çocukluğumuzdan, belki de daha önceden anne ve babamızın, hayatları, tecrübeleri, hayal kırıklıkları ve inançlarıyla oluşmaya başlıyormuş meğer. Daha sonra eğitim sistemi, iş hayatı, yakın arkadaşlar derken; katılaşmış bir zihin oluşuyor. Bu zihin korkularla, arzularla, öfkelerle, hırslarla bizim hayatımızı yönetiyor.Aslında bu bizim egomuz. Her kararımızı da bu egoyu beslemek veya korumak için almaya başlıyoruz. Zihin şimdiyi sevmiyor ya geçmişte ya gelecekte yaşıyor. Daha önce carpe diem der ve günü yakalamaya çalışırdım ama bunun ne demek olduğunu ancak "şimdide koşulsuzca olabildiğimde" anladım.
Şimdi buradayım işte ....:-)