Tuesday, March 13, 2012

Topraklanmak-2

Permablitz grubuyla, bizim apartmanın arka bahçesindeki bahçe için ilk permablitz buluşmamızı yaptık. Ardından tasarım toplantımızı da bitirdik. Ne yalan söyleyeyim bu sene apartman yöneticisi olmamın, bu işte bir kolaylaştırıcı etkisi oldu :-)) Başka türlü cesaret edemeyebilirdim. Sağolsunlar, Deniz ve diğer permablitz üyelerinin desteği de gelince, haydii başlaa...
 Niyetimiz bu işi şehrin ortasında, hatta bir apartman bahçesinde olabileceğini göstermek. Niyet işin yarısı, gerisi çalışmak:-) Bakalım ne olacak:-)
Aslında ben bahçede daha önceden biraz ekip,biçme çalışmalarına başlamıştım,elim toprağa değsin, diye. Hatta Etiler'deki bahçeden getirdiğim, bir kaç karalahana fidesi ile tohumdan denediğim ıspanaklar tutmaya başladı. 
Şimdi, ekipçe bahçenin daha büyük bir kısmını permakültür prensiplerine göre tasarlayıp tekrar yapacağız.

Minik Kara lahana:-)

Ekip; her zamanki gibi bilgili,dinamik ve bu işe gönül koymuş insanlar. Bilgilerimizi paylaştığımız ilk gün bahçede keşif gezisi ve tanışma toplantısı yaptık. İkinci toplantı da bahçenin neresinde ne olur, neler yaparız diye konuştuk. Tasarımı yapan arkadaşın getirdiği taslak üzerine, ilk bahçe fikrimizi aşağı yukarı yerleştirdik.
Ayrıca tohum bombasını Didem'in bize öğrettiği şekilde salonun ortasındaki büfede yaptık. Çılgınca ama sonucunu düşününce heyecanlı. Ayrıca çok eğlenceli de:-)

İşte ekibin bir kısmı tohum bombası yaparken
Tohum bombasını oluştururken biraz kil ve bahçede havalandırma ve azot toplama görevini yapacağını düşündüğünüz bitki tohumlarını kullanabilirsiniz. Biz tere,çörek otu,maydanoz ve maş fasulyesi karışımı kullandık.


Defne ile tohum bombalarını sallarken.

 Uygulama için şimdiden heyecanlanıyoruz:-)

5 comments:

  1. Defne gibi bir bocuk de bizde var :) Permakulture de Permablitz'e da baliklama dalis sebebim olan :) Defne kac yasinda?

    ReplyDelete
  2. Ne güzel:-) Kaç yaşında? Bizimki 6 oldu. Ben de çok istiyorum kızımı biraz olsun TV, bilgisayar kuşatmasından kaçırarak, biraz doğayı fark etmesini.

    ReplyDelete
  3. Fus bildi bizim bocuk kac yasinda :) Ocakta 3 oldu. Defne'nin yasi/2 imis demek ki :) O dediklerinizden kacirmak biraz zor oluyor ozellikle de kis aylarinda :( Elimizden geldigince iste... Simdi baharla birlikte cevremizdeki bitkileri taniyalim unitesine cikariz. Kocaman bir agave americana var, onun yanina gidip de anne bak agave bu demesine bayiliyorum. Kuslarla ilgili bir kitabimiz var Tubitak yayinlarindan, orada bak bu ebabil kusu demesine de bayiliyorum. Bu aralar bakmadik hic o kitaba... Bir tekrar yapalim aklima gelmisken :) Az once karganin sesini duyup soyledi. Farkinda olmasi ve hangi kus oldugunu soylemesi benim icin cok onemliydi. Dogadaki Son Cocuk'u okudunuz mu?

    Su harf iskencesini kaldirmanin formulunu Fus'e yazdim, Imdat lutfen :)

    ReplyDelete
  4. Ne güzel:-) Böcüğün ismi ne? Çok tatlı oluyorlar o yaşta. Harf işkencesi bende de var mı? Benim ki yeni versiyon,değişik bir menüsü varmış galiba Füsle baktık baktık bulamadık nasıl kaldıracağımızı:-(

    ReplyDelete
  5. Var harf iskencesi sizde de :( Ben kalkmasi icin tek formul biliyorum, o da Fus'e yazdiklarim...

    Settings - Comments - Show word verification for comments? - NO

    olmali...

    Bocugun blogdaki adi Ugur Bocegi :) Permablitzlerden birisinde karsilastigimizda soylerim :) ya da Deniz biliyor, o soyler. Ben blogda cok fazla isim, cisim konularini gecirmemeye calisiyorum. 2005'den beri gozlemledigim vak'alar sessiz kalmanin daha iyi oldugunu ogretti zira bana.

    ReplyDelete