Thursday, April 26, 2012

Ve sonunda arka bahçemizi Permablitz'ledik

Yazıyı yazmak için geciktim biraz, ama ne yapayım, bu ay yeni işle beraber sıkı bir seyahat temposuna girdim. Planlarıma göre, iş çok bastırmadan arka bahçeyi "permablitzci" arkadaşlarla son haline getirmek vardı. Veee geçenlerde Pazar günü giriştik bahçeye, öyle de güzel giriştik ki.

Önce yemek.. Didem ve Deniz sağ olsun, bol bol resim çektiler.

Saat 10:00 da insanlar gelemeye başladı. Ekip sanırım 20 kişi vardı. Önce bir kahvaltı, sonrasında planlar ve gruplara ayrılıp işleri yapmaya koyulduk.

İlk ekip hügel kültür alanı için çalıştı. Burada oldukça fazla iş gücü kullanıldı. Önce toprak 15 -20 cm derinliğinde kazılarak, bahçedeki odun ve dal parçaları oluşan çukura gömüldü. Üstüne 3-4 aydır apartmandan artırdığımız soğuk kompost eklendi. Daha üstüne, dallar, üstüne toprak sarmaşık ve yeşillikler,onun üzerine gene toprak..



Bir Hügel kültür çalışması. Bol odun, yeşillik, üstüne toprak.



İkinci grup sebze yatağı oluşturdu ardından apartmanın ön bahçesinden budanan şimşirleri keserek yapraklarını sebze yatağına ekledi(malçlama).




3.ekip de ot spiral'i ve çalı çit ile uğraştı:-)

Çoçuklar: Tüm gün neşeyle çalıştılar:-)




Günün en matrak olayı ise tüm bahçeyi bitirdikten sonra, komşularımızdan bir tanesinin hügel kültür alanını mezara benzetmesiydi. Adamcağızın meğerse korkusu varmış, tümseklere karşı. Nereden bilebilirdik ki;-) Daha sonra tasarımı değiştirerek bu meseleyi hallettik.




İşte fotoğrafı çeken Deniz dışında tüm ekip.
Bakalım fideler yavaş yavaş, boy atmaya başladılar....Heyecanla bekliyoruz.:-)

5 comments:

  1. fideler boy atmaya başladı, çilekler çiçek açtı, meyveleri, sebzeleri dallarında görünce daha da bi heyecanlanacağız, emeği geçen herkesin ellerine sağlık:)

    ReplyDelete
  2. ay ben geldigimde gorecegim bahceyi, neler ektiniz ki? bu arada burada hala paltoyla dolasiyoruz, gunesi hic sevmeyen ben, 1 aydir durmaksizin yagan yagmurun ve kara bulutlarin kasvetinden gunesi ozler oldum, o gelince ben de bizim evin bahcesine girisicem :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne zaman geliyordun Fulya'cım? Sizin oralara bahar gelmedi daha sanırım:-) Biz bahçeye tüm yazlıkları deniyoruz: domates,patlıcan,biber,mısır,sırık fasulye,salatalık..
      ve şifalı bitkileri: biberiye,lavanta,kekik,adaçayı,reyhan,melisa,karakafes otu.
      Giriş valla çok güzel geliyor...

      Delete
  3. Son durum nedir? Meraklardayim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Berceste, resimleri çektim. İşlerin yoğunluğundan fırsatım olmadı bir türlü bir şeyler yazmaya. Bugün yazarım diye umuyorum:-)
      selamlar

      Delete